O farmě
Úvod » O farmě
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

O farmě

Farma u řeky Orlice

Farma u řeky Orlice produkuje kvalitní BIO hovězí maso, obhospodařuje 330 hektarů trvalých travních porostů s přibližně 250 kusy masného skotu plemen Aberdeen Angus a Piemontese. Zaměstnáváme mladé a perspektivní lidi vzdělané v oboru, jsme vybaveni špičkovou zemědělskou technikou, která umožňuje dosahovat vysokou produktivitu práce a je šetrná k životnímu prostředí. Produkujeme skot, který poskytuje hovězí BIO maso nejvyšší jakosti.

Náš masný skot

Aberdeen Angus - bezrohé plemeno skotu - černě nebo červeně zbarvené - má původ v severovýchodním Skotsku. Angus je s více než pěti miliony registrovaných zvířat nejrozšířenějším masným plemenem skotu na světě. Vyniká výbornou pastevní schopností a nachází uplatnění všude tam, kde je intenzivní zemědělská činnost nevhodná.

Piemontese pochází ze severozápadní části Itálie, z podhůří Savojských Alp. Vyniká výrazným osvalením, dobrou adaptací zvířat na různá prostředí, vynikající pastevní schopností a nenáročností.

Není hovězí jako hovězí

Maso z plemene Angus, to je BIO hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Díky jedinečné vlastnosti mramorování - ukládání tuku do svaloviny - je hovězí maso šťavnaté a má typickou chuť. Na běžný spotřebitelský trh se dostane výjimečně, spíše vůbec. Je dodáváno na objednávku přímo zákazníkům.

Maso z Piemonta je typické krátké maso s chutí připomínající zvěřinu. Vyznačuje se velmi nízkým obsahem cholesterolu, nižším než například v rybách či drůbeži.