Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...
celý článek »Roštěná je vysoce ceněna hřbetní část zadní štvrti, tzv. nízký rošťenec, též roštěnec. Používá se hlavně k dušení a pečení a porce se označují jako rostbify (angl. roastbeef ), nebo ramsteaky (angl. rumpsteak). Jako entrecôte se označuje dvojitý ramsteak o váze cca 200 g.
Bio hovězí z skotského plemene Aberdeen Angus, masového typu to je hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Díky jedinečné vlastnosti mramorování - ukládání tuku do svaloviny - je hovězí maso šťavnaté a má typickou chuť. Na běžný spotřebitelský trh se dostane výjimečně, spíše vůbec. Je dodáváno na objednávku přímo zákazníkům. Maso pochází z nášho registrovaného ekologického chovu.
Bio hovězí francouzkeho plemene Limousin, masového typu. Vysoká kvalita masa vyniká nízkým podílem tuku, křehkostí a šťavnatostí a taky nízkym obsahem kolagenu. Maso pochází z registrovaného ekologického chovu.
Býcí a jalovice jsou poraženy ve věku 18 - 28 měsíců na ekologických jatkách, nasledně jsou nechávany správně vyzrát ve čtvrtích v chladících boxech naši nové ekologické bourárny masa po dobu 12 - 13 dnů (maso s kostí 8 dnů). Následně jsou čtvrtě rozbourany, maso vakuově zabalené a k zákazníkům se dostává nejdřív v 17 den od porážky. To vše za dodržení najpřísnějších hygienických kriterií.
Pro steakové masa doporučujeme nechát vyzrát min. 28 dnů od porážky.