Produkty
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Loupaná plec BIO

Loupaná plec BIO
BIO

Loupaná plec BIO je krátké šťavnaté maso, část plece - přední nohy. Získáva se vyloupnutím lopatky. Co se týče ceny je levnejší než maso z hovězí kýty, přitom je však velmi šťavnatá. Loupaná plec je protkaná šlachou, která ale kuchynskou úpravou dokonale změkne (podobně jako kližka).
Využití na guláš, do ragú, nebo na marinované pečení, ale taky loupaná plec správně vyzrálá je vhodná na steaky (Top Blade steak).

cena s DPH 249
VYPRODÁNO

Bio hovězí z skotského plemene Aberdeen Angus, masového typu to je hovězí maso špičkové kvality, jemně vláknité a křehké. Díky jedinečné vlastnosti mramorování - ukládání tuku do svaloviny - je hovězí maso šťavnaté a má typickou chuť. Na běžný spotřebitelský trh se dostane výjimečně, spíše vůbec. Je dodáváno na objednávku přímo zákazníkům. Maso pochází z nášho registrovaného ekologického chovu.

Bio hovězí francouzkeho plemene Limousin, masového typu. Vysoká kvalita masa vyniká nízkým podílem tuku, křehkostí a šťavnatostí a taky nízkym obsahem kolagenu. Maso pochází z registrovaného ekologického chovu.

Býcí, nebo jalovice jsou poraženy ve věku 18 - 28 měsíců na ekologických jatkách, nasledně jsou nechávany správně vyzrát ve čtvrtích v chladících boxech naši nové ekologické bourárny masa. Maso prochází suchým zráním (štvrtě ve visu) 12 - 13 dnů (maso s kostí min. 8 dnů) a pak vlhkým zráním (vakuovo baleno) další 4 dnyspolu až 17 dnů až tak se maso dostává k Vám.

Pro steakové masa doporučujeme nechát vyzrát min. 28 dnů od porážky.