Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Pečené hovězí se zeleninou
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Pečené hovězí se zeleninou

Pečené hovězí se zeleninou

Příprava: Odstraníme tuk z masa a očištěné maso umístíme na restovací mřížku v troubě. Předtím ještě osolíme a opepříme. Pečeme při 170 °C asi 1,5 až 2 hodiny tak, aby teplota na teploměru uvnitř masa dosáhla minimálně 60 °C. Pro středně upečené maso udržujeme teplotu uvnitř masa na teplotě 70 °C, pro úplně upečené musíme dosáhnout teploty 80 °C. Lžící potřeme povrch pečeně indickým kořením "chutney" a pečeme ještě dalších 10 - 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme odpočinout asi 15 minut. Mezitím v otevřeném hrnci uvaříme, v malém množství osolené vody, zelené fazolky a cibuli (4-5 minut, podle potřeby). Osušíme fazole i cibuli a ponecháme stranou. Na stejné pánvi smícháme jablečný mošt, nové koření, kukuřičnou mouku, zeleninu a tymián. Vaříme, mícháme až směs zahustíme, tak že ze dna vystupují bublinky, a pak ještě 2 minuty povaříme. Zahuštěnou směs zamícháme do směsi cibule s fazolemi. Upečené maso nakrájíme na 16 tenkých plátků a podáváme se směsí zeleniny.

Poznámky:
Poznámka DDK: Teploměry do masa - jsou v amerických kuchařkách často doporučovány jako pomůcky pro stanovení doby správně upečené pečínky. Jsou vyvedeny ve formě špičaté jehlice na konci s ukazatelem (asi to bude bimetalový teploměr). Jehlici zabodneme špicí do středu pečeného masa a strčíme ho i s teploměrem do trouby. V kuchařkách je pak uvedena teplota uvnitř masa, jakou musíme dosáhnout podle našeho přání. Teploměry do masa se již objevují v českých prodejnách.

Přísady:

  • 900 g hovězí svíčkové (round roast)
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce jemně nakrájené směsi pro indické chutney (čatni)
  • 450 g mrazených zelených fazolek
  • 1 velká cibule rozkrájená na klínky
  • 110 ml jablečného moštu
  • 1 1/2 lžíce nasekaného nového koření
  • 1 1/2 lžíce kukuřičné mouky
  • 1/8 lžičky suchého tymiánu, drceného

Přílohy: brambory