Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Příprava: Maso rozřízneme na co největší plát, naklepeme, osolíme opepříme a poklademe slaninou. Spaříme zelené listy špenátu, rozložíme na slaninu a posypeme česnekem nakrájeným na plátky. Mleté maso smícháme s orestovanými játry, sterilizovanou kukuřicí, smetanou, vejcem, strouhankou a kořením. Masovou směs naklademe na plát hovězího masa, doprostřed dáme podélně celou mrkev, srolujeme a svážeme provázkem. Na povrch rolády položíme oříšky z másla a zabalíme vše do alobalu. Pečeme za stálého podlévání asi 90 minut. Pak maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme pepř, zjemníme zakysanou smetanou.

Přísady:

 

  • 1 kg hovězí pečeně
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g mletého masa (vepřové, telecí)
  • 1 vejce lžíce strouhanky
  • 50 ml smetany
  • 50 g kuřecích jater
  • 30 g mrkve
  • 3 g sterilované kukuřice
  • sůl
  • zelený pepř
  • 100 ml zakysané smetany

 

Přílohy: knedlíky, těstoviny