Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Myslivecká pečeně
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Myslivecká pečeně

Myslivecká pečeně

Příprava: Odleželé maso naklepeme, hustě protkneme slaninou, osolíme a okořeníme. Na pekáč dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zleninu a rajče, všechno koření a vše osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a za občasného podlévání horkou vodou je v dobbře vyháté troubě upečeme do měkka. Během pečení maso podléváme červeným vínem. Potom šťávu pecedíme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme pikantní směs, kterou jsme předtím osmahli na troše másla, podlijeme vodou a důkladně povaířme. Hotovou pečeni ochutíme sklenkou koňaku. Pikantní směs: vše drobně nasekáme a důkladně promícháme. Necháme asi půl hodiny před podáváním uležet.
Slaninu před špikováním můžeme obalit ve směsi soli a mletého pepře.

Přísady:

  • 800 g hovězího masa z kýty
  • 50 g slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • 70 g sádla
  • 1 velká cibule
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 1 rajče
  • 4 zrnka nového koření
  • 6 zrnek pepře
  • špetka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 30 g másla
  • 50 g pikantní směsi (viz dále)
  • 0,5 dl koňaku

Pikantní směs:

  • petrželová nať
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 sardelka kyselá
  • okurka
  • 1 malá cibule
  • citronová kůra