Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí žebra po texasku
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí žebra po texasku

Hovězí žebra po texasku

Příprava: Z hovězích žeber okrájíme přebytečný lůj a tuk. Opláchneme je a dobře osušíme. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej na středně silném ohni, žebra z obou stran poprášíme moukou a opečeme je v oleji dohněda. Pak je vyndáme a položíme na prkénko. Odlijeme všechen tuk z kastrolu až na jednu lžíci. Vhodíme cibulku a osmahneme ji dočervena. Přidáme sůl a ostatní koření, zalijeme vodou, zmírníme oheň a přidáme chilli omáčku, okurky a opečená žebra. Kastrol přikryjeme a necháme na mírném ohni 10 minut. Potom dáme žebra péct do horké trouby v uzavřeném kastrolu, až změknou (přibližně hodinu). Hotová žebra ihned podáváme.
Příloha: rýže nebo chléb.

Přísady:

  • 1,5 kg hovězích žeber rozseknutých příčně napůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 šálku mouky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 šálku vařící vody
  • 1 šálek chilli omáčky
  • 1/4 šálku kyselých okurek nakrájených nadrobno