Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí pečeně se žampionovou omáčkou
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí pečeně se žampionovou omáčkou

Hovězí pečeně se žampionovou omáčkou

Příprava: Odstraníme z masa všechen tuk, a očištěné je vložíme do trouby na mělký plech. V menším hrnci smícháme sůl a majoránku, pepř. Touto směsí potřeme povrch masa. Pečeme při 170 °C po dobu 1,5 až 2 hodiny pro středně propečené maso (zapíchneme teploměr do masa - pokud jej máme) je-li uvnitř masa teplota 65 °C; je-li tato teplota 70 °C získáme středně propečenou; při 80°C dobře propečenou pečínku. Vyndáme upečené maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout ještě před porcováním. Mezitím na malé pánvi smícháme vývar a kukuřičnou mouku a vaříme až se omáčka zahustí, u dna se začnou tvořit bublinky; pak ještě asi dvě minuty provařujeme. Do vzniklé omáčky zamícháme žampióny, červené víno a 1/8 lžičky majoránky a ještě prohřejeme. Maso naporcujeme na 8 dílů a podáváme s omáčkou.

Přísady:

  • 1,35 kg hovězí pečeně (kýty)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/4 lžičky pepře
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 4 lžičky kukuřičné mouky
  • 110 g tence nakrájených žampionů
  • 55 ml suchého červeného vína
  • 1/8 lžičky sušené majoránky

Přílohy: brambory, knedlíky