Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí pečeně na zázvoru
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí pečeně na zázvoru

Hovězí pečeně na zázvoru

Příprava na marinování: Maso očistíme a omyjeme. Pak ho hustě prošpikujeme kousky slaniny a potřeme marinovací směsí. Tu jsme si připravili z rozpuštěného másla, citrónové šťávy, zázvoru, soli, pepře a lisovaného česneku. Marinované maso necháme 24 hodin uležet v ledničce.

Pečení masa a příprava šťávy: Maso pečeme v troubě a průběžně podléváme výpekem a teplým vývarem. Do pekáčku přihodíme i nasekanou cibuli. Šťávu můžeme zahustit trochou mouky, ale není to nutné, pokud je už dost hustá. Po změknutí maso vyjmeme z výpeku a naporcujeme. Před podáváním ho ještě na chvíli vložíme do šťávy, kterou ještě můžeme dochutit pepřem, solí a citrónovou šťávou.

Přísady:

  • 600 g hovězí plece
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 1/2 litru vývaru
  • 2 cibule