Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí pečeně na slanině
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí pečeně na slanině

Hovězí pečeně na slanině

Příprava: Opláchnutý díl masa protkneme polovinou dávky slaniny, osolíme opepříme a opečeme na části sádla. Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na zbylém sádle a mírně zalijeme vývarem. Na tento základ dáme opečené maso, přidáme rozmačkané nové koření, nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme zvolna do měkka. (Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodu.) Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem, rozmícháme a nejméně jednu hodinu vaříme. Pak ji procedíme přes hustý cedník, dosolíme a přimícháme zbylou slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.

Přísady:

  • 1000g Hovězí maso zadní
  • 100g Slanina bez kůže
  • 30g Sůl
  • 1g Pepř mletý
  • 100g Sádlo škvařené
  • 300g Cibule
  • 0,5g Nové koření celé
  • 1100g Vývar
  • 50g Mouka hladká