Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí kýta pečená na slanině
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí kýta pečená na slanině

Hovězí kýta pečená na slanině

Příprava: Maso odblaníme, opláchneme pod studenou vodou, osušíme, posypeme směsí koření a zakápneme troškou oleje, osolíme. Polovinu slaniny dáme do pekáčku, na ni položíme maso a přikryjeme zbylými plátky slaniny. Podlijeme vodou a pečeme přikryté v předehřáté troubě do měkka. Během pečení přidáváme horkou vodu podle potřeby a maso šťávou přeléváme. Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme a po jedné hodině pečení přidáme společně s rozinkami k masu. Když je maso měkké, vyjmeme jej z pekáčku, dáme na talíř a uchováváme v teple. Vypečenou šťávu se zeleninou doplníme vodou (kolik chceme omáčky), přivedeme k varu a zahustíme moukou rozkvedlanou s červeným vínem. Na závěr zjemníme smetanou podle vlastní chuti.

Jáhlové knedlíčky:

Jáhly 3x spaříme horkou vodou a zalijeme v poměru 1 : 2 (jáhly : voda), osolíme lžičkou soli a vaříme do měkka cca 10 minut. Po vychladnutí smícháme se zbylými ingrediencemi a tvarujeme větší kuličky, které vaříme ve vroucí vodě až vyplavou na povrch.

Přísady:

  • 0,5 kg hovězí kýty
  • 8 tenčích plátků
  • slaniny
  • rozmarýn
  • tymián
  • majoránka
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • půl pórku
  • smetana
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 1 dl červeného vína

Přísady:

Jáhlové knedlíčky pro 3 osoby

  • 1/2 šálku jáhel
  • 1 vejce
  • 1/4 hrníčku celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 2 tenké plátky másla
  • lžička soli