Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré

Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré

Příprava: Krk, nejlépe z mladého býčka, podélně rozřízneme a svážeme do válečků, aby maso mělo pěkný tvar. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mezitím opražíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, zbytek nadrceného česneku a vše zlehka orestujeme. Vložíme maso a ze všech stran je opečeme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme pár stonků rozmarýnu a dáme péct do trouby na 180 stupňů, dokud nezměkne. Mezitím uvaříme do měkka oloupanou dýni a brambory. Na másle orestujeme cibulku, zalijeme smetanou, dochutíme solí, mletým bílým pepřem, muškátovým květem a provaříme. Brambory s dýní slijeme, našťoucháme a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou. Všechno pořádně rozmícháme nebo rozmixujeme a podle chuti dosolíme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku podle chuti zahustíme jíškou a propasírujeme. Plátky masa přelité omáčkou podáváme spolu s dýňovo - bramborovým pyré. Talíř ozdobíme nasekanou pažitkou a snítkou čerstvého rozmarýnu.

Přísady:

  • hovězí krk
  • slanina
  • cibule
  • česnek
  • hovězí vývar
  • červené víno
  • rozmarýn
  • jíška
  • sůl
  • pepř

na dýňovo - bramborové pyré:

  • dýňová dužina
  • brambory
  • máslo
  • cibule
  • smetana
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový květ