Pečené hovězí maso
Úvod » Recepty » Pečené hovězí maso » Bio roastbeef s pečeným lilkovým kaviárem a mrkvovým pyré
Rychlý kontakt
Mobil: +420 776 145 656
Telefon: +420 494 371 385
E-mail: info@farmaurekyorlice.cz
Články

Specifické podmínky hospodaření

Podél toku Tiché a divoké Orlice v okresech Rychnov nad Kněžnou a Ústí nad Orlicí a po jejich soutoku i podél toku Orlice v okrese Hradec Králové leží mikroregion, jehož specifika jsou natolik výrazná, že zde došlo v roce 1996 k vyhláš...

Recepty

Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

 Nejlepší recepty - Farma u řeky Orlice

Na roládu nejlépe použijte maso z roštěnce.
Autor: Dadalova kuchařka

Anglický roastbeeaf

Anglický roastbeeaf

Klasický anglický roastbeeaf
Autor: Gastro news

Bio roastbeef s pečeným lilkovým kaviárem a mrkvovým pyré

Bio roastbeef s pečeným lilkovým kaviárem a mrkvovým pyré

Příprava: Roštěnou očistíme, odblaníme a naložíme do směsi hořčice, soli, pepře, oleje a necháme odležet v chladu cca 6 hodin (přes noc). Poté prvně roštěnou zprudka opečeme a následně pokračujeme v pečení tak aby teplota jádra zůstala 57°C. Hotový roastbeef nakrájíme na plátky. Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme odležet v chladu a temnu alespoň hodinu. Následně vymačkáme, přidáme bazalku, olej, česnek, zabalíme do alobalu a necháme péct při teplotě 140°C po dobu asi 40 minut. Pečený lilek necháme nejdříve vychladnout a poté odstraníme slupku. Nakonec rozmixujeme, přidáme olej a ochutíme. Před servírováním lehce prohřejeme a dáme sušit na pečícím papíru asi 4 hodiny při 60°C. Plátky pak používáme na ozdobu. Mrkev oloupeme, 2/3 nakrájíme na plátky a dáme vařit. Vařenou mrkev rozmixujeme, osolíme a opepříme. Zbylou mrkev nakrájíme na malé kostičky a orestujeme - při servírování ji používáme na ozdoby mrkvového pyré. Jarní cibulku s bylinkami a citronovou šťávou promícháme s máslem a necháme zatuhnout. Těsně před výdejem máslo rozpustíme a přidáme zakysanou smetanu. Vše promícháme a na závěr vložíme lžíci vyšlehané smetany. Omáčku ihned podáváme.

Přísady:

  • 600 g roštěné
  • 1 kg mrkve
  • 2 ks lilku
  • máslo
  • zakysaná smetana
  • šlehačka
  • hořčice
  • olej
  • česnek
  • jarní cibulka
  • mořská sůl
  • 1 ks citronu
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn
  • koriandr